Obvestila

Peleti so trenutno na zalogi.

 

 

 

 O piškotkih

Za kaj se piškotki uporabljajo?

Spletna mesta uporabljajo piškotke za ponujanje prilagojene izkušnje uporabnikom in za zbiranje informacij o uporabi spletnega mesta. Mnoga spletna mesta uporabljajo piškotke tudi za shranjevanje informacij, ki zagotavljajo dosledno izkušnjo med deli mesta, npr. nakupovalni voziček ali prilagojene strani. Na spletnem mestu, vrednem zaupanja, lahko piškotki obogatijo izkušnjo, tako da mestu omogočijo, da si zapomni vaše prednostne nastavitve ali da se vam ni treba vpisati vsakič, ko obiščete spletno mesto.

Ali lahko blokiram piškotke?

Da, piškotke lahko blokirate ali dovolite na vseh spletnih mestih oziroma izberete spletna mesta, katerih piškotki so dovoljeni.

Ali naj blokiram vse piškotke?

Ni nujno. Če blokirate vse piškotke, sicer pomagate pri zaščiti svoje zasebnosti, vendar omejujete svojo izkušnjo na nekaterih spletnih mestih. Izberite, na katerih straneh želite dovoliti piškotke. Najprej blokirajte vse piškotke, nato pa jih po potrebi dovolite na tistih spletnih mestih, ki jim zaupate.

Kako izbrišem piškotke?

Piškotke lahko izbrišete tako, da greste v brskalniku pod nastavitve/zgodovina in nato izbriši zgodovino brskanja, ter označite piškotke (odvisno od brskalnika, ki ga uporabljate).

Kaj so začasni piškotki?

Začasni ali sejni piškotki bodo odstranjeni iz računalnika, ko zaprete spletni brskalnik. Spletna mesta jih uporabljajo za shranjevanje začasnih informacij, na primer elementov v nakupovalnem vozičku.

Kaj so trajni piškotki?

Trajni ali shranjeni piškotki ostanejo v računalniku, ko zaprete spletni brskalnik. Spletna mesta jih uporabljajo za shranjevanje informacij, na primer vpisno ime in geslo, tako da se ni treba vpisati vsakič, ko obiščete neko mesto. Trajni piškotki lahko v računalniku ostanejo več dni, mesecev ali let.

Kaj so lastni piškotki?

Lastni piškotki so s spletnega mesta, ki si ga ogledujete, in so lahko trajni ali začasni. Spletna mesta te piškotke včasih uporabljajo za shranjevanje informacij, ki jih bodo znova uporabila, ko naslednjič obiščete to mesto.

Kaj so drugi piškotki?

Drugi piškotki so iz oglasov drugih spletnih mest (na primer pojavnih oglasov ali reklamnih trakov) na spletnem mestu, ki si ga ogledujete. Spletna mesta te piškotke uporabljajo za sledenje vaši rabi spleta za tržne namene.

Katere piškotke uporabljamo

IME PIŠKOTKA

NAMEN TRAJANJE
_utma Piškotek Google Analytics. Uporablja se za določanje unikatnih obiskov na spletni strani 2 leti
_utmb Piškotek Google Analytics. Uporablja se za določanje povprečnega časa na obiskovalca na spletni strani 30 minut
_utmc Piškotek Google Analytics. Preračunava kdaj ste zaprli brskalnik ko zaprete brskalnik
_utmz Piškotek Google Analytics. Uporablja se za za določanje vira od koder ste prišli na stran (z iskanjem, povezavo z druge strani, preko oglasa …) 6 mesecev
cookiesDirective Ali je uporabnik sprejel uporabo piškotkov. 1 leto
d1bafb15e1ba83c5024313377921aa21 Piškotek je povezan s sejo strežnika in izgine, ko poteče seja oziroma ko zaprete spletno stran in je ključnega pomena za delovanje strani. ko zaprete brskalnikKaj so lesni peleti?

Peleti so cilindrično stisnjena žagovina in lesni oblanci. Uporablja se suh odpadni les iglavcev ali listavcev brez dodanih kemičnih primesi ,ki se ga stisne pod močnim pritiskom. Lignin, ki je osnovni gradnik lesa, deluje kot vezivo in veže pelete skupaj. Lesovi iglavcev imajo višjo vsebnost lignina v primerjavi z lesovi listavcev. Ker ima lignin višjo kurilno vrednost, imajo tako lesovi iglavcev tudi višjo kurilno vrednost.

Peleti-udobno ogrevanje z lesom ...z naravno obnovljivim gorivom

kamin ekopeletPeleti se uveljavljajo kot gorivo v modernih avtomatskih kotlih, in sicer kot enostavno,udobno in čisto gorivo.
Komfortnost je popolnoma primerljiva s plinom ali kurilnim oljem. Tako lahko z lesnimi peleti z visoko kurilno vrednostjo uživate v prijetni toplini pri nastavitvi termostata,za ostalo poskrbi vaš ogrevalni sistem na pelete.

 • ni potrebno nalaganje goriva in ročno vžiganje
 • regulacija s pritiskom na gumb
 • možnost letnega čiščenja pepela
 • možnost polnjenja zalogovnika po potrebi

Tudi pri kaminskih pečeh v dnevnih prostorih se peleti izkažejo kot čisto in prijetno ogrevanje.Umazanija in nečistost zraka sodita v preteklost, avtomatizacija pa prav tako zagotavlja popolno udobje.

Tehnične značilnosti EKOpeleta

 • peleti smrekaČisti smrekov les
 • Kurilna vrednost cca. 5,2 kWh/kg
 • 1000 kg peletov je 1,5 m3; 1 m3 je 650 kg
 • Premer 6 mm
 • Dolžina do max.45 mm
 • Vsebnost vlage do 10 %
 • Manj kot 0,5 % pepela

Za primerjavo: 2kg peletov odgovarja kurilni vrednosti 1l kurilnega olja

narocilo

Prednosti lesnih peletov

slovenski peleti ekopeletZakaj ogrevati s peleti?

OKOLJU PRIJAZNO IN NARAVNANO PRIHODNOSTI
Lesni peleti izgorevajo CO2 nevtralno ,to pomeni ,da se v zrak sprosti samo toliko CO2 ,kolikor se ga je vezalo pri naravnem procesu-fotosintezi iz zraka.

Pri izgorevanju 1m3 zemeljskega plina se sprosti 2kg CO2,kot tudi pri izgorevanju 1l kurilnega olja se dodatno sprosti v zrak 2,8kg CO2.

STROŠKOVNO UGODNO IN NEODVISNO
Ker je cena in dostopnost kurilnega olja in plina odvisna od političnih odnosov v tujini ,je za razliko preskrba s peleti za naslednja leta preskrbljena z domačo proizvodnjo.Tako nam naravno obnovljiv les zagotavlja ogrevanje s peleti bistveno ceneje kot s kurilnim oljem, trenutno so peleti 60% cenejši od kurilnega olja.
Tako lahko z lesnimi peleti z visoko kurilno vrednostjo uživate v prijetni toplini pri nastavitvi termostata,za ostalo poskrbi vaš ogrevalni sistem na pelete.

OBNOVLJIVA ENERGIJA
Regionalno raščen les nam je na razpolago v zadostnih količinah .Vsako leto je prirastek lesa večji kot se ga porabi. Za proizvodnjo peletov se uporablja izključno odpadni les pri obdelavi lesa - žagovina in oblanci.

To pomeni optimalno izrabo naših virov in je pomembna pridobitev delovnih mest v naši neposredni okolici.

narocilo

Zakaj EKOpelet?

 • smrekova vejica ekopeletIzdelani so iz 100% čistega smrekovega lesa.
 • Stisnjen smrekov les ima visoko kalorično vrednost 5,2 kWh/kg in posledično večji izkoristek energije.
 • Ne vsebujejo nobenih dodatkov ali veziv, zato je količina pepela, ki nastaja pri zgorevanju le-teh, minimalna, do 1% skupne teže.
 • Narejeni so iz suhe, čiste žagovine, katera ne vsebuje lubja. To pomeni manj pepela, steklo peči se ne umaže takoj, boljši izkoristek, manj zastojev in okvar pri peči.
 • Primerni so za kurjenje tako velikih peči na pelete, kot tudi za kaminske peči, kjer je kvaliteta peletov še posebej potrebna.
 • S kurjenjem naših peletov je umazanija in nečistost zraka le še preteklost.

 

Naše pelete je analiziral Gozdarski inštitut Slovenije, oglejte si rezultate analize leta 2014 in 2016.

Obrazec za naročanje

peleti na dom
PRODAJNI POGOJI EKOPELET.SI:

 1. Sprejemamo plačila po predračunu.
 2. Trenutna cena velja za lastni prevzem na naslovu HABJAN & HABJAN d.o.o., Sv. Lenart 37, 4227 Selca.
 3. Cena dostave se obračuna po dejanskem strošku dostave,ki vam ga lahko posredujemo na vašo željo.
 4. Dobavni roki so različni in so posredovani na zahtevo kupca ali po prejetem naročilu.
 5. Količinske reklamacije se upoštevajo ob prevzemu.
 6. Peleti se shranjujejo v suhih prostorih in proizvajalec ne odgovarja za napake, ki so posledica nepravilnega skladiščenja.
 7. Blagovna znamka EKOPELET je v lasti podjetja HABJAN & HABJAN d.o.o., Sv. Lenart 37, 4227 Selca. Uporaba blagovne znamke EKOPELET brez dovoljenja lastnika ni dovoljena.

Kontakt

041 624 962, Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.